Over 

Anton Selman

Ik teken en schilder al mijn hele leven en heb een sterke voorkeur voor portretten.

Als tiener verkocht ik mijn eerste tekening in de jaren 70 en ik ben eigenlijk nooit gestopt met tekenen en schilderen. Door de jaren heen heb ik mijzelf geprobeerd te bekwamen in meerdere technieken en stijlen en werkte ik zowel hobbymatig als in opdracht. De zoektocht naar ‘beter’ en ‘mooier’ is nooit gestopt, maar ik heb regelmatig periodes gekend dat er weinig tot niets uit mijn handen kwam. Dan weer afgewisseld met drukke en zeer productieve tijden.

Ik kon altijd terugvallen op mijn techniek, maar vind het vaak spannender deze geheel of gedeeltelijk los te laten. Incidenteel lukt het de figuratieve vormen geheel weg te laten tot abstract niveau. Maar dan is er daarna vaak toch weer de behoefte om geconcentreerd en fijntjes te werken. Het is gewoon te leuk en erg ontspannend om te doen. Ik heb daarom ook altijd reserves gehad om er (te) professioneel of full-time mee bezig te zijn.

Ik heb de vrijheid nodig om de momenten te bepalen dat ik werk. Pas dan lukt het mij om werken te maken waar ik zelf achter sta.